Băneasa din bucătăria Turturicăi... să fie paste?

  


Editare Canva
 

 

Turturica, „modestă din fire” (notă: s-a întâlnit cu modestia pe scară și a ocolit-o), se crede Chef bucătar la un restaurant de 3 Stele Michelin. Bucătăria „zornăie” de zor din cauza Turturicăi care vrea să gătească paste. Fonfleurile pe care își imaginează ea că le face depășesc cele mai tari concursuri de gastronomie. Totuși, să îi dăm și credit sărăcuței, că nu este „afoană” în tainele „bucătărelii”.

Pe masa ei se află 5 pachete de paste: spaghete, farfalle, fusilli, penne rigate și tagliatelle, toate din grâu dur de la Băneasa.


Cum, cine e Băneasa?


Editare Canva

Morăritul și producția de paste, parcă ești tentat să spui, că au apărut atunci când au deschis fabrica Băneasa. Au făcut istorie în mai bine de 3 decenii și sunt lideri pe piața românească a pastelor făinoase de peste 15 ani. Să nu mai punem la socoteală că sunt pe val și se numără printre cele mai puternice fabrici din Europa Centrală și de Est. 

Acum că v-am împrospătat memoria să trecem la „oile noastre”.

Pe care dintre cele 5 pachete credeți că o să-l aleagă Turturica să facă de mâncare?

Citiți mai departe și o să descoperiți...

Bun... cină a la Italia. 

Avem pastele Băneasa din grâu dur și pe masă mai avem următoarele ingrediente: parmezan, muguri de pin, frunze prospete de busuioc, un cățel de usturoi, sare, piper și nelipsitul ulei de măsline extravirgin.

Muguri de pin? Ce vrea Turturica asta de la noi? Nu tușim niciunul din casă. 😂

Turturica ne ignoră întrebarea și se apucă de treabă. Pune Fusilli grâu dur Băneasa la fiert cu o „țâră” de sare doar când apa începe să clocotească, apoi sofisticată și cu șorț la brâu se apucă de făcut sosul pesto.


Nu sunteți deja curioși cum îl face?



Păi, ia frunzele de busuioc și le „aruncă” în blender (notă: se poate folosi și un mojar) cu cățelul de usturoi. După ce s-au mărunțit adaugă mugurii de pin. Apoi răstoarnă compoziția într-un castron unde adaugă jumătate din parmezan, omogenizează compoziția și începe să toarne putin ulei, iar amestecă și iar toarnă ulei până se leagă sosul și devine puțin fluid. 

După ce gustă sosul adaugă sare și piper, jumătatea cealaltă de parmezan și suc de lămâie.

Turturica mă atenționează că nu am acordat suficient spațiu preparării pastelor și m-am concentrat doar pe sosul pesto.

Pastele se gătesc al dente, dar ca ele să iasă perfect există câteva trucuri. Pentru fiecare sută de grame de paste se folosește câte un litru de apă (notă: ne luăm după vestiții bucătari ai pastelor, italienii). Când apa ajunge la punctul de fierbere se adaugă sarea. Pastele din grâu dur se fierb în apă destul de sărată pentru a fi mai gustoase. Acestea se adaugă în apa care fierbe și se lasă 8 minute, cât scrie pe pachet. Important este ca timpul să nu fie depășit pentru ca pastele să iasă perfect al dente.

După fierberea lor se iau de pe foc și se scurg de apă. 

Ok, avem paste și avem sos! Ce mai rămâne de făcut?

Pentru că sosul este home made, nu la borcan din comerț, se pun pastele Băneasa pe farfurie și sosul deasupra, apoi se amestecă. 

Misiunea Turturicăi în bucătărie s-a terminat. Masa este aranjată și cu toții ne așezăm în jurul ei. 


Editare Canva

Mmmmmm....curcubeu pe cerul gurii, își merită titlul de Master Chef.

Ca totul să fie perfect, Turturica ne-a pus și vin alb demisec în pahare. 

No comment, o cină de milioane!

 

Bon appetit!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.


xoxo jolly 

 

 

 

Comentarii