Scurt intro prin istoria tapetului:
„Se spune că în jurul anului 105, împăratul chinez Ts’ai Lun inventează o modalitate de a fabrica hârtie din diferite resturi materiale. Spre sfârșitul anului 200, se pare că toți chinezii își lipesc hârtie de orez pe pereți.
În secolul al VII-lea, câțiva prizonieri chinezi le spun arabilor tainele preparării hârtiei, ceea ce a dus la răspândirea hârtiei, implicit și a tapetului, în lume.
Așa că în secolul al XII-lea, tehnica fabricării tapetului ajunge și în Europa.
În prezent există încă primul fragment de tapet, datând din anul 1509.
A urmat o perioadă în care tapetele s-au laicizat, prezentând nu doar scene religioase ci și imagini pastorale sau scene din viața regilor.
În secolul al XIX-lea tapetul își pierde din popularitate până în secolul XX când este „readus la viață”, având o multitudine de texturi, culori, finisaje și imagini.”
Atunci când vrei să redecorezi interiorul casei, pe lângă elementele de decord (vaze, abajururi, perdele, draperii, etc.), vrei ca și pereții tăi să nu fie anoști dați cu trafaletul într-o singură culoare și apelezi la tapetul decorativ Axelen.
Să facem un exercițiu de imaginație:
Cum ar fi să te trezești într-un loc care să te transpună instantaneu în mirifica Italia?
Decoruri italiene inedite, colorit, modele bogate în arhitectură, jocuri de lumină și stropi de culoare, toate acestea menite să ne facă ziua mai frumoasă.
La prima vedere ai spune că este ușor să alegi un tapet. Nu, nu este așa...tapetul trebuie să se îmbine armonios cu ceea ce ai deja în încăpere/încăperi.
Pentru mine alegerea tapetului prezintă o provocare, varietatea designurilor este mare.
Totuși m-am gândit să vă prezint unele caracteristici generale după care să vă ghidați.
În căutarea tapetului decorativ perfect, am descoperit Axelen - o afacere românească pornită din inima Ardealului în urmă cu aproape 30 de ani. Aceștia ne pun la dispoziție una dintre cele mai variate game de tapet decorativ de import de la companii internaționale renumite.
Din colecțiile pe care le au mie mi-a făcut cu ochiul colecția de tapet decorativ Philipp Plein, produsă de Zambaiti Parati.
Cuvintele care descriu colecția sunt: lux, rafinament, inedit, aparte.
După cum bine știți, Philipp Plein este un designer german, iar creațiile sale sunt imposibil de trecut cu vederea așa că și-a lăsat amprenta pregnantă și pe modelele de tapet create de Zambaiti Parati.
Așa că, tapetul își trage inspirația din materialele folosite de Plein în colecțiile de fashion.
Un german și un italian au „împletit luxul contemporan” special conceput pentru a „îmbrăca” pereții noștri.
Ce trebuie să iei în considerare când alegi tapetul!
Sfaturi:
1. materialul din care este realizat - pot fi pe suport natural, suport de vinil, rezistente la apă sau acustice.
2. caracteristicile mediului în care este montat - una dintre cele mai mari probleme din trecut era că tapetul putea mucegăi foarte ușor dacă mediul în care era montat prezenta un nivel crescut de umiditate; acum datorită materialului rezistent la apă pot fi montate chiar în băi.
3. sustenabilitatea - în contextul actual, acest lucru a devenit unul din criteriile cele mai importante chiar și atunci când vorbim despre tapet. Zambaiti Parati , celebrul brand italian, a reunit 4 substraturi (ignifug, hidrofug, fonoabsorbant și ecologic), menite să transforme tapetul într-unul sustenabil și durabil cu performanțe diferite, adaptabile fiecărei nevoi.
Luând în considerare spusele mele și nu numai, pot spune:
Descoperă și alege modele de tapet pliabile pe gusturile tale.
Axelen este locul ideal pentru tapetul ideal.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.
xoxo jolly
Comentarii