Cum ar fi viața fără ajutorul metalelor?

  


Turturica, de profesie florăreasă, se trezește în fiecare dimineață să plece la floricelele ei dragi. 

Dar...ce să vezi?

Când deschide ochii, realizează că nu a fost trezită de alarmă. Întinde mâna după ochelari, nici pe ei nu îi găsește. Este deja panicată, mai că intră în fibrilații...Se întreabă ce se întâmplă și ce a făcut cu ochelarii?

Se dă repede jos din pat și constată cu stupoare că așa zisa ei casă arăta ca o cavernă din Epoca de Piatră. 

Nimic nu mai era la fel. Ce alarmă, ce telefon, ce ceas sau ochelari, ce lumină... realitatea, pe care o știa și cu care era obișnuită, lipsea din peisaj.

- Nu se poate, trăiesc un coșmar! Trebuie să mă trezesc!

...Se duce să se spele pe față, dar...robinetul nu era. Un bol din piatră domnea pe o altă piatră. Apă, da, era în el, strânsă de la ploie. Nimic nu mai era la fel, nimic, nimic din ce a fost. 

Turturica analizează totul și realizează că în lumea în care s-a trezit NU există Metale! Prin urmare, nici în antichitate nu se afla (atunci se știa de aur, argint și cupru), iar tabelul lui Mendeleev a fost publicat de-abia în 1869...

...Și... se aude un sunet... este ALARMA... 

- Aleluia, exclamă Turturica!

Uite cum un coșmar te poate trezi la realitate și poți începe să faci plecăciuni tehnologiei cu care poți comunica, proiecta, etc.



După cum spuneam la început, Turturica este florăreasă. Are un magazin de desfacere și o hală metalică unde depozitează florile pe care le comercializează. 

Mai face un ban cinstit și din vânzările en-gros. 😁

Frisomat, partenerul ei de nădejde, ne aduce în prim plan cât de ușoară este viața cu ajutorul metalelor.

Dacă eram în coșmarul Turturicăi, puteam spune adio la tehnologie, la construcții, la telefoane, internet, bijuterii, etc., deoarece fără metale și aliaje metalice nu putem să ne desfășurăm.

Cum ziceam, Turturica noastră este mare întreprinzătoare și totul a luat naștere din iubirea ei pentru flori. 

Afacerista noastră își aduce marfa dintr-un oraș de lângă Amsterdam, acolo unde se află cea mai mare bursă de flori din lume. 



Florile sunt produse pretențioase la transport, ele fiind transportate într-un regim special, unele sortimente sunt în vrac, altele care se transportă în apă. Mai ales vara, având în vedere temperaturile mari de afară, ele vin doar în apă. Apa trebuie să fie curată fără cotaminanți care pot afecta curgerea liberă a apei prin ele. Când sunt bine hidratate, florile tăiate își vor păstra prospețimea pentru perioade mai lungi.

Pentru majoritatea florarilor, folosirea apei călduțe este ideală. Hidratarea cu apă caldă este preferabilă deoarece moleculele sale sunt mai ușor absorbite de tulpinile florilor (acest lucru se face de către florari în magazinul de desfacere).

Imediat ce sunt aduse la hala Turturicăi, florile sunt etichetate, scanate și introduse în sistem, apoi sunt stocate în camere frigorifice. 

În hala Turturicăi există 3 camere frigorifice de 600, 200 și 150 mp, suprafața fiind suficientă pentru a depozita ca volum echivalentul a 10-15 camioane de flori.

Camerele frigorifice sunt echipate cu sisteme de ventilație pe tubulatură care împiedică deshidratarea florilor și aparate de aer care purifică aerul și împiedică dezvoltarea bacteriilor. Pentru florile tăiate, temperatura de depozitare cât și cea de transport este cuprinsă între 4 și 8o C, iar pentru plante temperatura este de 16C.



Planurile de dezvoltare ale halei includ extinderea activității și implementarea unui sistem cu benzi transportatoare pentru a eficientiza activitatea. 

De asemenea intreprinzătoarea noastră ia în calcul implementarea unui sistem de comenzi online, cu distribuție la nivelul întregii țări. 

Dacă trăiam în Flintstone Age, toate aceste lucruri nu erau posibile, nu exista transport, camere frigorifice, hale metalice și multe, multe altele. Nimic nu ar fi fost posibil în Epoca de Piatră. Dar, Slavă Domnului, toate aceste lucruri sunt posibile.

Și lucruri nu se opresc aici, dacă vrei propria ta hală de producție, de depozitare, de birouri, de agrement, dar crezi că nu te țin finanțele, Frisomat te ajută să ai propriul tău proiect de hală metalică 

Alegere, alegeri

Pandemie, scumpire a materiilor prime, a gazului, a curentului electric, război la graniță: în fiecare zi se mai adaugă presiune pe tine. 

În mod evident, trebuie să acționezi pentru a-ți proteja interesele.

Poți alege să-ți ții „la saltea” economiile. Peste 6 luni ele vor valora mai puțin (cu 11-14% va scădea puterea de cumpărare, zic economiștii).

Altfel spus, a ține banii e ca și cum ai cumpăra o mașină: pe zi ce trece, valoarea ei scade...Sau poți alege să-i investești în ceva care, tocmai datorită situației actuale, va valora cu 42-48% mai mult în 6 luni.

Atât de mult? 

Da, pentru că nu există niciun semn de încetinire a trendului scumpirii materiilor prime destinate construcțiilor.

Niciodată în ultimii 20 de ani nu a existat o situație mai favorabilă celor care vor să-și protejeze afacerile.

Singura decizie care îți protejează banii?

- Construiește cu noi o hală. 

- Îți recuperezi investiția imediat.

Așa au ales să facă și companiile pentru care chiar acum, în 2022, construim hale metalice: depozite, spații de producție, birouri sau crame de vin.” - preluare text Frisomat Facebook.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

 

xoxo jolly




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii