Puțină sare cu sănătate?

  


 

Suntem o gașcă de prietene mai „șturlubatice”, dar când vine vorba de copiii noștri suntem niște „fiare” greu de stăpânit. Și uite cum mereu ne facem planuri săptămânale, în funcție de programul fiecăreia, să ne întâlnim! Câteodată cu copiii, iar altădată singure. Suntem prietene de când am făcut ochi și am reușit să stăm unite! 

Ca orice mămică, la întâlnirile noastre, discutăm și despre tratamente, remedii, ce dăm copiilor pentru imunitate. 

Eu am aflat de un nou concept de terapie respiratorie într-o salină artificială urbană pentru adulți și copii, Terra Salin


Fetele au început să mă întrebe despre aceasta!

 

- Unde este situată?


- În centrul Bucureștiului, la 5 minute de Parcul Carol și 10 minute de Piața 

  Unirii.


- Există medic?


- Salina este deschisă în colaborare cu un medic specialist.


- Ce ne poți spune despre aparatură?


- Măi, din câte am citit pe site-ul Terra Salin, am înțeles că salina este dotată cu cel mai performant sistem de ventilație din țară și după fiecare ședință aerul din cameră este evacuat și se introduce aer proaspăt din exterior. De asemenea, temperatura și umiditatea sunt controlate pentru a menține concentrația uniformă în camere și pentru a asigura mediul propice terapiei.


- Cu câte camere este dotată?


- Sunt două camere distincte și un spațiu comun.


- De ce spui două camere distincte?


- Păi, Terra Salin oferă posibilitatea de a efectua ședințele de haloterapie în două camere distincte fiecare dotată cu un aparat propriu de producere a microparticulelor de sare. Aparatele se numesc halogeneratoare care macină sarea introdusă în două dimensiuni. O măsură de 10 microni care cade pe suprafețe și una de 1-5 microni care pătrunde în căile respiratorii, foarte adânc, până în bronhiolele terminale și în alveolele pulmonare. Practic se respiră un aer puternic salinizat.


- Cât durează o ședință?


- Ședința este de 45 de minute, ea echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de mare adâncime, iar o cură poate preveni o formă gravă a unei viroze și întărește sistemul imunitar.

 Cele două camere împreună cu spațiul comun al salinei artificiale răspund celor mai exigente cerințe sanitare. Triajul se face telefonic. În funcție de răspunsul clienților sunt repartizați la ședințe individuale în camera de relaxare sau în camera pentru mic și mare.


- Ce este haloterapia?


- Haloterapia reprezintă terapia cu aerosoli salini uscați și se realizează cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. În timpul sesiunii, acesta dispersează microparticule uscate de aerosoli în camera de sare, garantând eficacitatea terapeutică. Pe măsură ce vă relaxați, microparticulele pătrund în adâncul plămânilor, bronhiilor, bronșiolelor și alveolelor.

 Este o formă de medicină alternativă care dovedește prin multitudinea de studii clinice proprietățile benefice ale sării pentru a trata în mod natural diverse patologii. 

 În România, această terapie este la început de drum, însă începe să prindă rapid contur, medicii fiind din ce în ce mai deschiși spre alternativele naturale.


- Care sunt beneficiile haloterapiei?


- Realizate în tandem cu medicina alopată, ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având un efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului și a bacilului pneumococic.

 Halogeneratoarele folosite la Terra Salin sunt echipamente avansate, conectate la senzori speciali spectofotometrici care monitorizează în permanență concentrația de sare din halocameră. Echipamentul medical dispersează particule fine de sare care reușesc să pătrundă foarte adânc în aparatul respirator, până la nivelul alveolelor pulmonare, astfel ajutând la creșterea imunității și la îmbunătățirea activității arborelui bronșic. Simptomatologic, terapia cu aerosoli salini uscați duce la dispariția dispneei și a tusei, fluidizează totodată secrețiile bronșice.

 De reținut totuși că terapia cu sare nu este însă un tratament miraculos, nu se poate garanta o imunitate totală după efectuarea unui tratament, însă aceasta ajută organismul prin stimularea celulelor care luptă împotriva agenților patogeni.

 

 Recomandări medicale:

(Recomandări terapeutice furnizate de Dr. Anda Zaharia)




 

Copii:

 

Imunitate: cură de 7-10 ședințe, zilnic (dacă nu apar efecte negative precum iritația ochilor sau a gâtului)

Durata ședinței: 30-45 minute, în funcție de vârstă, patologie actuală și efectul dorit.

 

- O ședință săptămânală de întreținere a efectului antiinflamator și pentru a curăța mucoasele de eventualii agenți patogeni.

- O ședință atunci când apar primele simptome, de exemplu nas înfundat și tuse.

 

Adulți:

 

Imunitate: cură 10-15 ședințe, în funcție de patologia actuală și efectul dorit.

 

Durata ședinței: 45 minute

 

- Frecvența ședințelor diferă în funcție de patologie și evoluție.

- Patologie cronică (astm, rinită, alergii, bronșite, etc.) se recomandă o ședință la 2 sau 3 zile, timp de minim 3 luni.

 

Haloterapia poate ameliora simptomele laringitei, rinitei și sinuzitei.

Patologiile care se pot trata într-o halocameră sunt multiple, haloterapia având un impact masiv asupra vieții unei persoane cu simptome precum tuse, rinoree, otită, durere, dispnee și nu numai.

 



Recomandări medicale pentru eficiența terapeutică

 

  • Efectele benefice ale haloterapiei nu se observă după doar o şedinţă. Asemenea salinelor naturale este necesară o cură de cel puţin 10 şedinţe.
  • Consumul de lichide și alimente în timpul și după haloterapie (~30 minute) este interzis.
  • Vă rugăm încurajații pe copii să sufle nasul, atât în timpul cât și după sesiunea de terapie.
  • Este posibil să experimentaţi o senzaţie de uscăciune a cailor respiratorii în timpul sau după haloterapie, este normal.
  • Vă rugăm să ne aduceţi la cunoştinţa orice efect secundar al terapiei (pozitiv sau nu).
  • Pentru persoanele cu ten/piele uscată: folosiţi creme mai grase după terapie; efectul durează doar cât timp faceţi terapia.
  •     
        Una din prietenele mele, după ce toate m-au supus interogatoriului de mai sus, mă întreabă:

    - De unde este sarea?

    - Sarea folosită este din salina de la Târgu Ocna sau Ocna Dej, iar pe jos este sare de mare (certificatul de conformitate este afișat la recepție)

Este o locație ideală și pentru pitici dar și pentru adulți. Telefoanele sunt mai bine ținute de o parte (sarea corodează). O locație plină de jucării.

Sănătatea și distracția se împletesc la Terra Salin.




 

Pe lângă terapia cu aerosoli salini, la Terra Salin avem de ales dintr-o multitudine de evenimente, cum ar fi:

- atelierul de știință în salină;

- teatrul pentru copii (muzicanții din Bremen)

- teatru pentru copii ( punguța cu doi bani)

- atelier de lectură creativă;

- Joy Yoga în salină;

- grădinița vine la salină;

- pauzele de sare;

- sănătatea nu are vârstă;

- atelier de origami;

- odiseea muzicală;

- party la salină.

 

Prietenele mele sunt foarte încântate de tot ceea ce au auzit, așa că băgăjelul este făcut și pornim cu mic cu mare spre Terra Salin!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.


xoxo jolly

 



 

 

 

 

 

 

 

Comentarii