Mă reprofilez sau nu? Oare îmi deschid restaurant?

      

 




      Mă tot gândeam, dată fiind situația în care ne aflăm (pandemică), să deschid un restaurant rustic, frumos amenajat, la margine de lac, într-o poieniță frumoasă. Mi-aș nu fie multe mese, decât câteva „răzlețe”, care să încânte orice „trecător” care își dorește ceva aparte. Misticul va fi ceea ce înconjoară acest loc minunat, ceva de basm. 


      Senzație de neuitat!

      De ce zic așa? Vreau ca totul să rămână impregnat în memoria tuturor vizitatorilor. 

     Îmi doresc propria seră în care fructele și legumele să fie proaspete mereu, netratate chimic și oaspeții să poată să își culeagă singuri legumele/fructele pentru masa pe care o vor savura apoi. Să am o mică presă la rece la care să pot face uleiuri din plantele adunate, uleiuri pe care apoi le pot folosi în bucătărie și nu numai. După cum ziceam - senzație de basm!

     Ceea ce visez sper să se îmbine cu realitatea, este un vis pe care îl „ticluiesc” de ceva vreme și nu prea vreau să mă abat de la el. 


      Dar cum fac totul realitate?


      Păi începem totul de la bucătărie. Ca să prindă contur bucătăria o să fie punctul forte al acestui „așezământ” mult visat. Așa că mi-am „convocat soțul într-un meeting” să stabilim ceea ce ne trebuie.

     „Băbește”, cu foaia și pixul în mână, începem să încropim o listă a celor necesare. 

      Ca lista să prindă contur apelăm la „Sfântul net” și descoperim GGM Gastro și începem să căutăm produsele esențiale pentru o bucătărie „magică”.




 

 Și astfel alegem produsele esențiale pentru bucătărie:


  •      Sistemul de ventilație și mai exact o hotă de perete - 6,0 m - cu filtru și lampă, profesională, care să absoarbă mirosul tuturor bunătăților care se prepară.
  •      O friteuză profesională pe gaz, unde să sfârâie copanele și cartofii, să-i auzi în baia de ulei încins cum se „perpelesc”.
  •      O mașină de gătit  cu 6 arzătoare (36kW) cu flacără de veghe inclusă, cadru suport cu 3 uși, adică „giganții” care pufăie și fac aburi prin bucătărie, dar ne ajută să facem cele mai delicioase preparate.
  •      Pentru ca totul să fie fără pete (mă refer la oale, tigăi, tacâmuri, veselă, pahare) o să luăm o mașină de spălat vase cu pompă de drenare și pompă de curățare automată și pereți dubli.
  •      Să nu uit de frigider, fără el gătim degeaba! Cred că ar fi o mare jale dacă nu ar exista frigiderul. Voi ce ziceți?
  •      Ne-ar mai trebui și niște mese reci și mese calde. Ca să nu vă induc în eroare, mai bine vă explic: 
    • mesele reci sunt pentru legume, fructe, iar mesele calde sunt acelea unde menții porțiile la cald. Cred că ați mai văzut la autoserviri unde, deși este în fața dumneavoastră mâncarea expusă, când este pusă în farfurie ea este caldă. Preparatele care nu se consumă imediat se țin în mese calde. 
  •     Avem nevoie și de un mixer planetar, feliator de mezeluri, mașină de taiat legume, etc.





Acum, când mă gândesc, ne trebuie foarte multe, dar le avem în vedere pe toate pentru că vrem ca totul să fie perfect și fără cusur.

Sigur că aș mai avea nevoie și de alte lucruri ca să fie restaurantul complet, cum ar fi mobila de exterior, bineînțeles cu tente rustice care să se armonizeze cu cadrul natural ales, iar la GGM Gastro ai de unde alege - de la taburete la mobilier de lounge.

 

Astfel noi am ales  GGM Gastro care este o companie germană creată cu scopul de a reinventa gastronomia în fiecare zi, oferind restaurantelor, firmelor de catering, pizzeriilor, cafenelelor, etc, echipamente inovative, de calitate. Toate acestea sunt menite pentru a ușura munca personalului din restaurante și a oferi clienților produse și servicii la standarde ridicate. Toate produsele pot fi comandate online, direct de pe site, astfel acestea îți vin direct la restaurant sau unde ți-ai dori ca ele să fie livrate!


        Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.


        xoxo jolly

 


 

 

 

      

      

      

      

    

 

Comentarii