Cu FRISOMAT sustenabilitate ai căpătat!

 





Un avertisment venit din Austria ne atrage atenția asupra unui Blackout (pană de curent) de proporții la nivel european. De aici au răsărit cîteva întrebări pe care am de gând să vi le adresez și vouă: 

Cum v-ați descurca într-o beznă totală? 

Cum vă sună o vacanță forțată fără telefoane mobile, televizor, internet, rețele sociale, etc? 

Practic să ne întoarcem în preistoric și să ne semnalizăm cu fum de la un foc în bătaia vântului. 

În momentul de față nu cred că aș dori să mă gândesc la așa ceva! Dar dacă avertismentul este într-adevăr un pericol iminent și de proporții catastrofale menit să pună toată Europa pe chituci? 

„Pe 9 ianuarie 2021 a existat un deficit masiv de acoperire cu energie electrică și astfel o scădere a frecvenței în toată Europa Centrală, scenariul blackout-ului fiind evitat doar prin oprirea imediată a unor mari consumatori din rețeaua electrică europeană”- relatează diepresse.com.

 

Optimismul din mine spune pas acestei știri și am să vă spun și de ce: tocmai am terminat de pus la punct ultimile detalii despre noua afacere în care vreau să mă lansez în agricultură și anume... microplante!

 

Ce înseamnă microplante?

 

 Acestea sunt denumite și microgreens sau vlăstari- sunt plante tinere aflate în primul stadiu de dezvoltare (tulpina și primele două frunze). Se consumă ca atare și sunt incluse de nutriționiști în categoria SuperFood datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, ș.a.m.d.).




 

Ce trebuie să știm despre acestea:

 

- au mult mai mulți nutrienți decât plantele mature, de la 5 la 40 de ori.

- au aromă și gust mult mai intens decât plantele mature.

- speciile pe care intenționez să le cultiv fac parte din categoria legumelor, ierburilor aromatice, plante comestibile. Acestea au primit o atenție sporită datorită sursei dense de nutriție.

- mare atenție, acestea nu sunt germeni! Microplantele sunt crescute în sol și plantele se dezvoltă normal, în aer și lumină, cu risc de contaminare zero.

- doresc ca ele să fie cultivate în sistem bio cu zero îngrășăminte și pesticide, în mod absolut natural.

 

De ce microplante?

 

- cu ele obții garanția Ae (agricultură ecologică), NON-OMG (produse nemodificate genetic).

- sunt mai sustenabile decât culturile mature cultivate în fermele industriale unde se folosesc substanțe chimice și sunt adesea transportate sute de kilometri spre piața de desfacere.

- ele reprezintă un potențial imens pentru îmbunătățirea valorii nutriționale a dietelor și a preparatelor prin conținutul lor ridicat de compuși bioactivi.

 

Acest concept de fermă urbană va fi complet sustenabil. Se va folosi cu până la 95% mai puțină apă decât în agricultura tradițională, iar cum am spus mai sus nu se vor utiliza pesticide și ierbicide. Totul va fi într-un mediu complet controlat pentru o producție constantă de microplante proaspete.

Când vorbesc despre faptul că acestea sunt sustenabile mă refer la faptul că sunt sănătoase pentru organismul nostru iar procesele de plantare și întreținere a lor au  un impact redus asupra mediului înconjurător.

 

Mugur Gabriel ( director general al Chromosome Dynamics ) ne spune într-un interviu:

 

„Indiferent de domeniul în care activezi, dimineața, la prânz și seara trebuie să mănânci, iar mâncarea vine din agribusiness...Este un domeniu fără trecut și fără viitor, are o continuitate infinită pentru că depindem cu toții de el.”




 

Mai sus am menționat că acest concept va fi o fermă urbană. Urbană deoarece va fi creată din mai multe micro-sere plasate strategic în oraș, iar sediul principal, despre care am discutat cu specialiștii de la FRISOMAT,  va fi realizat într-o hala total concepută de ei și adaptată nevoilor afacerii pe care le-am expus-o într-o prezentare.

 În acest agribusiness totul va fi controlat cap - coadă de specialiștii pe care îi voi avea, chiar din locul special amenajat de FRISOMAT.

Într-o discuție cu aceștia, în care mi-am prezentat proiectul, am rămas impresionată de seriozitatea de care au dat dovadă, plus de implicarea acestora în susținerea afacerii pe care urmează să o demarez. 

Primele întrebări pe care mi le-au adresat din capul locului au fost: „În ce domeniu veți activa cu noua afacere?  Hala o să fie utilizată strict pentru birouri sau și pentru depozitare?” 

Răspunsul este simplu: pe lângă birouri, am nevoie și de un loc de depozitare la rece. Cu alte cuvinte, hala va fi folosită tot timpul anului. 

- Microplantele au o viață de 7 zile după ce le-au răsărit primele două frunze (acesta este stadiul lor) apoi trebuie ținute la temperaturi între 4 și 7 grade Celsius, acest lucru este valabil pentru toate speciile, mai puțin busuiocul care este mai sensibil la frig și are nevoie de o temperatura între 12 și 15 grade Celsius. Acestea trebuie păstrate așa cum sunt. Vlăstarii sunt plante vii, aflate într-un anumit stadiu de creștere, care asigură de zeci de ori mai multe substanțe benefice decât partea comestibilă a unei plante mature. Pentru a beneficia de proprietățile lor, microplantele trebuie consumate ca atare, așa cum sunt livrate. Ele trebuie să rămână proaspete și în stadiul de microplantă, de aceea distribuția lor va fi în ghivece și zonală, de aici și ideea de micro-sere alocate în oraș în puncte strategice. 

Țin să vă spun că nu vreau o hală de mărimi industriale, dar vreau o hală sustenabilă, cu panouri solare, cu izolație sau mai bine zis, vă las pe voi să îmi faceți un plan la ceea ce eu am detaliat despre agribusiness-ul pe care doresc să îl fac.

 

„Nouă, celor de la FRISOMAT, ne place să ne întâlnim cu clienții noștri, să înțelegem proiectele dumneavoastră, să identificăm fiecare detaliu important. Facem asta printr-o abordare personală, directă. Astăzi, virusul COVID-19 ne obligă să gestionăm această abordare cu responsabilitate și ne provoacă să fim creativi pentru a păstra legătura! Ne dorim un parteneriat pe termen lung. Puteți conta pe acțiunile noastre, suntem prezenți și activi. Situația este nouă, abordarea este nouă, dar avem aceeași disponibilitate. Luăm măsurile necesare pentru ca proiectul și siguranța să fie pe primul loc.”

Vă putem propune o hală de birouri unde puteți prelua comenzile și să aranjați și livrările. Pentru a reduce cheltuielile, aceste birouri vor fi integrate în depozitul companiei dumneavoastră.

Veți avea un planșeu intermediar pentru angajați. Depozitul va avea o înălțime la ștreașină de 6 metri. Microplantele vor fi ținute la rece până la jumătatea acestei înălțimi, lăsând loc pentru un planșeu intermediar din oțel cu birou și scaune pentru zona administrativă. În interiorul birourilor, doar grinzile din oțel o să vă facă să conștientizați că aceasta este o hală. Pardoseala va fi din lemn și panourile de perete sunt perfect izolate, iar ferestrele și ușile se vor integra perfect.

Proiectanții pot crea hale metalice mixte, depozitare-birouri, în care spațiile sunt bine delimitate și vă oferă maximul de eficiență. O plusvaloare a serviciilor oferite de noi este oferirea de service post-vânzare. Cu alte cuvinte, dumneavoastră ca și beneficiar al acestui produs, puteți fi sigur că veți avea cea mai bună experiență de utilizare, atât înainte de construire, cât și în timpul și după, a halelor metalice prefabricate din oțel laminat.

 

 

De ce am ales hala metalică  de la FRISOMAT:

 

- Caut un singur furnizor, fără intermediari.

- Hala vreau să fie gata repede, să fie rezistentă și de calitate!

  Tocmai din acest motiv aceștia au fost aleși de peste 890 de clienți în cei 

  25 de ani de existență.

- Oricare ar fi solicitarea beneficiarilor, fiecare hală metalică este proiectată      

   personalizată și optimizată pentru o utilizare îndelungată.

- FRISOMAT, de asemenea, oferă posibilitatea de a mări hala fără a afecta 

   activitatea curentă a beneficiarului.

- FRISOMAT- de la soluții costumizate de construcții, iluminare, transport și 

  service post-vânzări.

 

Ce îți poți dori mai mult? 

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

xoxo jolly 

 

 


 

 

 

 

 

Comentarii