La o șuetă cu Valentin Anghel - fondatorul și CEO-ul AVBS Credit.

  


 

M-am gândit că ar fi indicat să vă introduc un pic în lumea atreprenoriatului. Din punctul meu de vedere, blogger-ul din mine vrea să facă cunoștință cu Valentin Anghel, dar nu numai blogger-ul ci și Raluca, antreprenor, business woman, încercată de toate greutățile aduse de business-ul pe care îl are! 


Cine este omul Valentin Anghel? 

 

Eu sunt Valentin Anghel, am 41 de ani și sunt pasionat de călătorii, sailing, inventică, inteligență artificială, psihologie, filosofie și pian.

 

Dar, din punct de vedere profesional?

 

Din punct de vedere profesional, în prezent, sunt fondatorul și CEO-ul companiei de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit și membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). 

 

Care a fost „click-ul” acela care te-a determinat să alegi calea antreprenoriatului?

 

Momentul acela a venit atunci când...hai să spun mai bine, a venit ca o nemulțumire, nemulțumire în ce sens? Eu eram angajat într-un notariat de prestigiu din București, iar pe lângă acest notariat mai aveam colaborări cu încă aproximativ 40 de notariate din București și Ilfov.

Pe vremea aceea aveam undeva între 22 și 27 de ani, iar câștigurile mele la vremea aceea se ridicau undeva la 5000 de euro pe lună. Practic eram un puști care câștiga foarte mulți bani și realmente, cu toată sinceritatea îți spun că nici nu știam ce să fac cu ei. Și este bine că nu știam ce să fac cu ei. Deoarece nu-mi doream mașină, pentru că aveam mașinile de la serviciu, de la notariatul principal unde lucram,  o casă nu-mi doream, nu...practic aveam tot ceea ce îmi doream și nu aveam vreo lipsă, astfel banii pe care îi câștigam am decis să îi adun într-un cont bancar. La un moment dat, după aproximativ 5 ani de zile de prestat servicii în domeniul notarial, am avut, așa, o nemulțumire față de mine ca persoană, pentru că mi-am dat seama că, ok, lucram undeva, câștigam destul de mulți bani la vremea respectivă, dar voiam să văd că am să câștig banii ăștia nu neapărat lucrând undeva, pentru cineva. Asta nu pentru că aveam ceva cu notariatul sau cu respectivele persoane pentru care prestam serviciile, nu, departe de mine aceste gânduri, chiar mă bucuram și îmi făcea o adevărată plăcere să lucrez cu angajatorii pe care îi aveam, însă, se născuse o nemulțumire interioară, în sensul că am zis ok, dacă am putut să ajung la câștigurile astea, vreau să văd că pot și să pornesc eu singur, realmente de la zero și atunci am identificat în sfera asta în care activam ceea ce trebuie să fac. Veneau foarte multe persoane cu diferite probleme, neputând să acceseze finanțările de care aveau nevoie și am zis ok, uite ăsta ar putea să fie un business pe care vreau să-l fac.

M-am dus, am bătut pe la ușile băncilor, am întrebat dacă vor să prestez serviciile respective, adică să duc clienți către ei, iar aceștia au spus „ da!”. 

Am avut și o prietenă care m-a învățat și mi-a spus: „ca să poți să prestezi serviciile acestea, trebuie să inființezi o firmă, să înveți mai multe lucruri...!”, ceea ce am făcut și de acolo am demarat.

Nu au fost toate „roz” la început, pentru că m-am trezit din postura de angajat în postura de angajator, m-am trezit cu toate efectiv pe capul meu.

-Scuză-mă că intervin, chiar eram curioasă cum a fost postura de angajator, pentru că print-un lucru similar am trecut și eu în momentul când mi-am deschis prima firmă! Mi s-a părut, în primă instanță, imposibil de realizat, iar eu aveam pe atunci undeva la 26 de ani! 

Ringul îți aparține, Valentin!

  - Îți spun că nu eram foarte bine pregătit și pas cu pas le-am luat pe fiecare în parte și am văzut cum se face!




Ce ne ajută să deschidem o afacere? Avem nevoie de un buget prestabilit? Dacă avem un buget limitat pentru a investi? Care sunt „ingredientele” care fac diferența pentru a păși pe acest drum de antreprenoriat?

 

- Diferența este făcută prin faptul că tu te dedici afacerii pe care vrei să o faci!

Acum câteva zile discutam cu o persoană care s-a apucat să presteze servicii de marketing online. Nu a avut nevoie de o investiție cu ajutorul căreia să deschidă afacerea asta! 

Sunt multe domenii în care probabil că poți deschide afaceri și nu ai nevoie de o investiție! Ceea ce ai nevoie, după cum spuneam și la început, este să te pregătești, să vezi exact cum stau lucrurile în business-ul pe care vrei să îl faci și să-l începi! 

Primul lucru este să începi! Dacă nu începi, NU faci nimic!

          Afirmația „Nu am bani să înființez o afacere” este doar o scuză deoarece, contrar opiniilor oamenilor, startul unei afaceri este mai mult despre îmbinarea echilibrată dintre abilitățile proprii și determinarea ta și mai puțin despre bani și investiții mari.

         Sigur că unele afaceri sunt condiționate de anumite investiții financiare, dar sunt și multe alte tipuri de business-uri pentru care nu ai nevoie de bani atât timp cât dispui de o abilitate pe care o poți monetiza.


 


              Cum îți pui amprenta în propria afacere?

 

- Prin tot ceea ce fac, sunt autentic, ne-copiind de la unul sau de la altul, practic aceasta este amprenta personală. 

Uite un exemplu: inclusiv prin ceea ce facem acum! Niciun broker nu a făcut o acțiune cu blogger-ii în care să scrie despre imaginea personală, astfel încât oamenii să conștientizeze că există serviciul acesta! Deci, niciun broker din România nu a făcut asta, cu alte cuvinte este o amprentă personală!

 

Mi-a făcut o reală plăcere acest interviu, cred că am să mă reprofilez și în sfârșit pot spune că mi-am găsit nișa! Am tot spus în mai multe articole, de-a lungul timpului, că nu mi-am găsit o nișă pentru blog. După acest interviu pot spune răspicat că mi-a fost de ajutor în a-mi stabili nișa.

Mulțumesc pentru timpul acordat și pentru sfaturile pe care le-ați împărtășit. Mult succes în continuare!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

xoxo jolly

 




 

 

 

 

 

Comentarii