Turturica la cinema? - „Lilu, Lilu, Crocodilu”

 

 

Mamăăă, dragilor, vă mai aduceți aminte de filmele copilăriei? E imposibil ca pe unele din ele, preferate, să nu le fi urmărit de mai bine de 5 ori, ba la video, ba la cinema, printre coji de semințe și floricele aruncate pe jos. 

(notă: generația de astăzi cunoaște termenul de „popcorn”)

Cei care se regăsesc în cele relatate mai sus să se ia de mână cu Turturica, o împătimită a filmelor de mică. Și acum își aduce aminte de caseta video forjată la maxim cu filmul „Misiunea Vultur” cu Jackie Chan. „Ploaie, vânt, coafura rezistă!” așa a rezistat și caseta respectivă, chiar și acum este pusă în vitrină la loc de cinste. :))

Prin anii ’90, finul părinților ei avea un centru de inchirieri casete video. Voi realizați?... Paradis!!! Mergea Turturica la centru și pleca cu brațele pline de casete din toate categoriile. Bine, bine, mai mult desene cu Popeye Marinarul pe care le urmărea împreună cu părinții. 

Ce amintiri!

Era o plăcere să stai cu familia la film. 

Să mai facem o incursiune în timp!

Ce ziceți de serialul Dallas?

Cine și-l mai aduce aminte? - „Mâinilii în aer!”

Cine nu voia să îl vadă pe Bobby sau pe J.R., Pamela, Sue Ellen, Lucy, Cliff chiar și pe Ray? 

J.R., magistral jucat de Larry Hangman. Un personaj viclean și fără scrupule care punea la cale cele mai mârșave planuri, corupea polițiști și politicieni, șantaja pe oricine îi ieșea în cale. Soția lui era Sue Ellen, pe care o înșela „la greu”.

Bobby interpretat de Patrick Duffy, era băiatul bun al familiei, rezista cu greu manevrelor fratelui său J.R. de a-l despărți de soția sa, Pamela, sora inamicului său Cliff Barnes. Bobby era sex-simbolul masculin al filmului.

Serialul acesta lăsa străzile pustii în România atunci când era difuzat. 

La Turturica în familie erau discuții aprinse referitor la situațiile din serial. 

Eheee, amintiri plăcute!

Dar să ne întoarcem pe tărâmul prezentului și să vedem experiențele cinefile de astăzi.

Altfel este senzația trăită acum în momentul în care vizionezi un film, fie el acasă, fie în cinema. 

Tehnologia, „bate-o vina”, ne face să trăim senzații tari la filme în cinema, gen 4DX sau sound-ul Dolby Atmos sau acasă pe un ecran QLed, OLed, 4K, etc. și un soundbar mare cu subwoofer performant.

Să ridice mâna cine a fost în ultima lună la cinematograf?




Turturica are o veste. A auzit că pe data de 23 decembrie 2022 va fi lansarea filmului „Lyle, Lyle, Crocodile” sau „Lilu, Lilu, Crocodilu”- un film pentru toată familia, de la mic la mare. 

Un film 2D care va rula în cinema subtitrat și dublat în limba română. Acesta este un amestec de acțiune, comedie, animație și muzică.

Vestea ați auzit-o, de fapt ați citit-o, așa că m-am gândit să îmi iau și eu familia să le „prezint cinema-ul”, să mergem împreună să râdem de „Lilu, Lilu, Crocodilu” . 

Este șansa de a descoperi lumea magică a cinematografiei, cu experiența vizuală și acustică superioară pe care o poate oferi tehnologia actuală.

Voi ce ziceți? Ne vedem la film pe 23 decembrie?

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

 

xoxo jolly

 

 

 

 

 

 

Comentarii