Brad Artificial vs. Brad Natural? Cine dă K.O.-ul?

  


Veșnica confruntare - Bradul Natural vs. Bradul Artificial...ding ding ding!

Pe scena noastră astăzi „lupta” începe, fiecare brad își va etala atuurile și minusurile...

La începutul lunii decembrie, mereu am senzația că în minte mea există o luptă acerbă între bradul artificial și cel natural. 

Parcă îi văd într-un ring de box, fiecare se luptă pentru centură.

A început numărătoarea inversă...hai să aflăm argumentele pro și contra!

 

1. 2. 3... START:




 

Primul meci: Brad Artificial vs. Natural, din punct de vedere ecologic

 

Majoritatea oamenilor renunță să mai cumpere brad natural pornind de la motivul ecologie,  impactul pe care îl au defrișările asupra schimbărilor climatice și nu numai. Trebuie luat în considerare și ritmul lent de creștere al bradului natural. Pentru a ajunge la o înălțime de 2 metri, acestuia îi ia până la 12 ani. 

Oamenii realizează și faptul că pentru a manipula și transporta un brăduț care provine chiar și dintr-o pepinieră până acasă la ei, cantitatea de dioxid de carbon rezultată este semnificativă. 

În cazul bradului artificial, emisiile de dioxid de carbon sunt atenuate de utilizarea pe termen lung. Atunci când te plictisești de el îl poți recicla alături de celelalte deșeuri plastice sau metalice.


Ding, ding, ding - bradul artificial câștigă primul meci.

 

Meciul 2: Brad Artificial vs. Natural, din punct de vedere economic

 

Deși un brad natural costă mai puțin, acesta trebuie cumpărat an de an, dar atunci când alegi un brad artificial, plătești o singură dată și te bucuri de el ani la rând. Dacă tragi linie la final, prețul dat pe un brad artificial este mult mai mic față de prețul unui brad natural cumpărat an de an. Prin urmare, cei care aleg un brad artificial premium, care să le împodobească casa, își pot reduce cheltuielile, iar investiția făcută este pe un termen lung, acesta fiind reutilizat an de an, fără probleme. Cu alte cuvinte, dacă sunt îngrijiți corespunzător, brazii artificiali pot rezista până la 10 ani, dacă nu și mai mult.

 

Ding, ding, ding - bradul artificial câștigă iar!

 

Meciul 3: Brad Artificial vs. Natural, din punct de vedere logistic dar și organizatoric:

 

Bradul natural,din punct de vedere logistic, te pune în dificultate an de an deoarece trebuie să umbli după el. Printr-un morman imens de brăduți îl cauți pe cel perfect în viziunea ta, apoi trebuie să te gândești cum îl transpoți până la „doamna casă”, apoi trebuie să ai condiții de depozitare. Dacă îl iei pe ultima sută de metri riști să nu îl mai găsești pe ACEL brăduț și să iei ce a mai rămas. 

Din punct de vedere organizatoric, l-ai găsit pe ACEL brăduț, dar constați că are o coroană amplă și spațiul apartamentului a devenit semnificativ mai mic. 

Realizezi că are o tulpină groasă, ieși cu el în stradă să o cioplești și să îi dai forma ideală ca să încapă în suport. Însă poți ciopli mai mult, pentru că ți-e lene să tot urci în casă pentru a vedea dacă se potrivește. Uneori iei suportul cu tine și tot îți dai seama că toporul a scăpat mai mult la cioplire... 

Dacă încăperea este încălzită te trezești că nu mai calci pe covorul pe care îl ai, ci pe acele brăduțului pentru care ai depus atât de mult efort să fie adus în casă, să fie poziționat și să fie împodobit.

Bradul artificial, din punct de vedere logistic, te scapă să mai umbli de „beleuz/ă” după el, nu ai un timp limitat în care să îl achiziționezi ( noi, de exemplu, îl împodobim fix în Ajunul Crăciunului), nu te temi că dispar de pe piață și rămâi cu „leftovers” (rămășițele), iar atunci când sărbătorile de iarnă trec, îl pui frumos în cutie până la următoarea utilizare.

Din punct de vedere organizatoric, bradul artificial îți simplifică munca. El vine la pachet cu suportul propriu, ai posibilitatea de a alege dimensiunea și forma potrivită locuinței, iar încăperea poate să fie foarte bine încălzită deorece căldura nu îi usucă acele și nu te mai temi că vor cădea.

 

Ding, ding, ding: Bradul artificial a dominat bătălia!

 

După lupta crâncenă din imaginația mea, unde mă și vedeam cum cioplesc tulpini de brazi, mi-am aruncat un ochi pe internet pentru a găsi brăduțul ACELA pe care îl vreau. Cum nimic nu este întâmplător „m-am împiedicat” de Depozitul de Brazi, un marketplace cu produse pentru sărbători! 

Ce-mi trebuie mai mult?!?

Ce mi-a captat imediat atenția, a fost: Brazi Artificiali cu Aspect Natural.



Pe Depozitul de Brazi găsești produse premium, cu aspect real. Brazii sunt realizați în U.E., sunt exclusiv comercializați în magazinul online sau în showroom-ul din București.

Brazii artificiali pot fi: de lux, clasici cu aspect natural (ceea ce am ales și eu), cu ace 3D, verzi, argintii, albi și dacă ești mai excentric poți alege roz, violet sau, de ce nu, chiar negri.

Îi recomandă calitatea și unicitatea lor și sunt prezenți în cele mai exclusiviste locuri: ambasade, aeroporturi, hoteluri de lux, studiouri de televiziune și...la tine acasă!

 

Îmi este clar cine a câștigat confruntarea. Bradul artificial și-a câștigat popularitatea în ochii mei. În plus, mă gândesc la săracii brazi naturali cum sunt luați din mediul lor și chinuiți, fără a fi lăsați să își atingă maturitatea și nu numai. 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021. 

 

xoxo jolly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii