Rutina matinală cu Kfea!

  




Știți câte beneficii are cafeaua consumată zilnic? 

Știați că o ceașcă de cafea obișnuită poate face mai mult decât revigorarea de dimineață?

 

Întrebarea dacă o cafea are sau nu beneficii semnificative este, fără îndoială, foarte controversată. Această dezbatere, din cele mai vechi timpuri, a menționat activitatea sa antioxidantă, precum și potențialul de stimulare a creierului.

Consumul de cafea poate fi mai sănătos decât ați bănuit vreodată!

 

Din considerentele mai sus menționate, cafeaua de dimineață nu îmi lipsește! Cu ochii lipiți ajung în bucătărie pentru a face o cafea proaspăt prăjită. Expresorul mă așteaptă și prin apăsarea a două butoane, cafeaua se „scurge” în ceașcă. Râșnirea boabelor de cafea, zgomotul expresorului, nici nu le mai aud în momentul când simt mirosul de cafea Etolia. 

Cafeaua de dimineață este obiectivul către care se îndreaptă primele gânduri, este mai mult decât un „pick me up”, este un factor care îmi influențează semnificativ starea emoțională. 

Zicala din popor „Ziua bună se cunoaște de dimineață” este un adevăr pentru mulți dintre noi, așa că trebuie să ne asigurăm că avem parte de o dimineață perfectă. 

Cafeaua nu o servesc pe fugă, din contră, o savurez în liniște, fără să mă grăbesc. Pur și simplu mă las hipnotizată de culoarea „bogată” și mă simt „pătrunsă” de mirosul ei intens. Doar prin faptul că miros cafeaua, nivelul de stres acumulat se poate reduce.





V-am întrebat la început dacă știți ce beneficii are cafeaua consumată zilnic? 


Am să încep prin a le enumera:

 

1. Cofeina oferă o creștere de memorie pe termen scurt.

- Potrivit neurologilor și toxicologilor, cofeina acționează asupra zonelor creierului responsabile de concentrare și memorie. Ca o consecință directă, cofeina trimite un impuls asupra memoriei pe termen scurt. 

2. Este o sursă de antioxidanți utili. 

- În cazul în care nu știați, majoritatea antioxidanților care se găsesc într-o ceașcă de cafea ajută la combaterea inflamațiilor. În afară de aceasta, antioxidanții joacă un rol semnificativ în neutralizarea radicalilor liberi care apar în mod natural ca parte a funcțiilor metabolice zilnice.

3. O cana de cafea poate preveni declinul cognitiv.

- Cafeina din cafea împiedică formarea plăcii beta-amiloid. Placa poate contribui la începutul și la progresia bolii Alzheimer. În plus, cercetătorii susțin că o ceașcă de cafea poate să prevină diabetul (un factor de risc pentru demență), poate să minimizeze pericolul de dezvoltare al demenței.

4. Cafeaua ajută la reducerea anumitor tipuri de cancer.

Cafeaua conține substanțe fitochimice antioxidante numite polifenoli. Astfel de substanțe chimice au demonstrat multe proprietăți anticarcinogene în diferite studii și analize detaliate de laborator efectuate în ultimele câteva decenii. Deci, pe scurt, aceste fitochimice acționează ca tampoane care împiedică șansele de apariție a tumorilor la o expunere foarte mică la compușii cancerigeni.

5. Cafeaua reduce riscul de apariție a diabetului zaharat.

- Ajută organismul să utilizeze insulina și protejează celulele producătoare de insulină. Împiedică deteriorarea țesutului.

6. Cafeaua este sănătoasă pentru inimă.

- Aceasta protejează camera musculară a inimii împotriva deteriorării arterelor.

7. Cafeaua îmbunătățește performanța exercițiilor fizice.

- Cofeina reprezintă un potențial de îmbunătățire al performanței și al rezistenței. Nu numai că ajută la combaterea oboselii, dar aceasta îmbunătățește contracția musculaturii.

8. Cafeaua protejează împotriva gutei (artritei).

- Se crede că proprietățile antioxidante ale cafelei reduc riscul de apariție al acestui tip de artrită prin reducerea nivelurilor de insulină nesănătoasă. La rândul său, acest lucru reduce nivelurile de acid uric. Un nivel crescut de acid uric cauzează guta.

9. Cafeaua reduce depresia.

- În mod natural, cafeina este cunoscută pentru modul în care activează neuro-transmițătorii care pot controla starea de spirit. Aceștia includ serotonina și dopamina. În acest fel, cafeaua stopează depresia stimulând injectarea acestor „hormoni ai fericirii” în sânge.

 





        Este evident că această băutură, cafeaua, vine cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Eu una, prefer să aleg cafea boabe organică de la Etolia.

De obicei boabele de cafea organice sunt, în mod normal, cultivate cu asistență chimică zero, dacă este posibil, pentru a obține cafea organică în întregime, deoarece este mai probabil să se obțină un produs mai curat în acest fel.

Încerc să consum cel puțin două cești de cafea pe zi deoarece studiile susțin faptul că, pentru a obține avantaje maxime de la antioxidanții din cafea, consumatorii necesită să consume cel puțin una sau două căni zilnic.

 

        În ideea că am făcut lumină în ceea ce privește beneficiile cafelei consumate zilnic, vă doresc să o savurați din plin! 

        Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

xoxo jolly

 











 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii