Franke „încinge” cuptoarele, noi facem petrecere de Halloween!

 


 

...Emoțiile ies la suprafață atunci când spui petrecere de Halloween

 

„31 Octombrie este ultima zi din calendarul celtic, este o sărbătoare păgână în onoarea morților. Acum 2000 de ani purta numele de All Hallows Eve, ajunul zilei de All Saints Day, creată pentru creștinarea păgânilor și celebrând pe 1 Noiembrie toți Sfinții Bisericii Catolice. Exită multe variante culturale ale tradiției, dar, în esență este același fond originar. Rădăcinile Halloween-ului se regăsesc într-o festivitate celtică pe nume Samhain (pronunțat sow-in), care semnifică sfârșitul verii și trecerea în anotimpul rece.

Ritual al recoltei însoțite de focuri sacre, Samhain marca un prag temporal fundamental, când sufletele morților se plimbau noaptea pe străzi și trebuiau îmbunate prin daruri lăsate la ușă pentru a asigura abundența recoltelor viitoare. 

În secolul al VIII-lea, din dispoziția Papei Grigire al III-lea, superstiția păgână devine o onorare a Sfinților și Martirilor, All Saints Day încorporând o parte din tradițiile celtice. 

Cu timpul aceasta a evoluat într-o festivitate efectiv seculară, marcată de evenimente precum faimosul „Trick or Treat” al copiilor sau party-urile costumate.”

 

După această scurtă prezentare, eu una am înțeles „PARTY”! Este o sărbătoare împrumutată, sărbătorită pe meleagurile noastre de un deceniu încoace sau cam așa ceva... un prilej pentru mine și familia mea să ieșim puțin din rutina creată.

 

Halloween-ul, motiv de petrecere, așa că distrează-te!

 

Tu ce faci de Halloween?

 

Noi ne-am gândit la o petrecere restrânsă și pentru ca aceasta să fie de succes ne bazăm pe ajutorul la plită și cuptor Franke în bucătărie pentru ca preparatele să iasă delicioase!

 

Uite și câteva idei pentru a organiza o petrecere de succes!

 

1. Ce punem pe masă;

2. Decorațiuni;

3. Costumații;

4. Activități și jocuri.

 

1. Ce punem pe masă:





 

- Ouă umplute și transformate în ochi de zombie, crenvurști sugrumați în foietaj, pizza mumie și pizza cu fantome, prăjitură de branză cu ciocolată care „urlă” (screaming cheesecake), proteze din felii de măr și bezele. Lista poate continua... 

 

2. Decorațiuni:




 

-Ghirlande și lampioane: ghirlandele sunt potrivite pentru petrecerile tematice și le găsim în toate formele, mărimile și culorile. De ele putem agăța lampioane decorative care vor da un aer deosebit perdelelor, stâlpilor sau dulapurilor.

 

- Baloane: am să adaug decorului o ghirlandă impunătoare de baloane specifice Halloween-ului. Acestea vor să fie în două culori, negru și portocaliu și vor avea litere pe ele cum ar fi: BOO sau HALLOWEEN.

 

- Accesorii tematice pentru masă: ce poate fi mai potrivit decât farfuriile, paharele, tacâmurile, șervețelele și tot ce ține de amenajarea mesei, cu model tematic, pentru a păstra atmosfera deja creată?

 

- Candy bar: dacă tot am vorbit despre veselă, un candy bar ar fi extraordinar. Bomboanele sunt centrul atenției la un astfel de eveniment în culorile tematice pentru această petrecere de Halloween. Candy Bar, de la decor până la dulciuri. Bomboanele cu aromă de portocală sau dovleac, cupcakes în forme de ochi, fantome, mumii, monstruleți etc.

 

3. Costumații: 




 

- Pe lângă amenajarea casei, una dintre cele mai preferate activități de Halloween este găsirea costumului sau personajului ideal. Costumele de Halloween sunt tradițional create după monștri, figuri supranaturle, scheleți, fantome și vrăjitoare, dar în ultimii ani, în Statele Unite, copiii au abordat și altfel de costumații: animale, super-eroi, figuri consacrate, președinți, etc. 

 

4. Jocuri și activități:




 

- Organizarea de jocuri interactive, la o petrecere de Halloween unde nu lipsesc și prichindeii, este de bun augur și le stârnește curioazitatea maxim! 

  Iată 7 idei de jocuri pe care le puteți juca:

- prinde mărul;

- vânătoarea de comori;

- sculptează dovlecii;

- sparge pinata;

- mumia;

- potrivirea bomboanelor;

- usturoiul muzical.

 

După fiecare joc nu uita de premii!

 

Halloween-ul se apropie cu pași repezi! Pregătește-te de o super petrecere! Fă-ți lista de cumpărături și treci pe „bucătăreală” cu Franke        

https://www.frankemagazinonline.ro .




 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

xoxo jolly 

 

 


 

 

 

Comentarii