Calitate și stil pe metru pătrat! - Alma Parchet

  


 

Când ești blogger ai multe curiozități, dar vrei întotdeauna să te informezi cât mai exact asupra lucrurilor pe care vrei să le intreprinzi plus că vrei ca toate informațiile pe care le scrii să fie cât mai corecte!

Mai nou, ne dorim să ne schimbăm pardoseala. Și cum am putea face asta? Păi apelăm la experții Alma Parchet. 

Parchetul, nu numai că dă o fațadă nouă pardoselii, dar parcă îți imprimă personalitatea ta în momentul când este gata montat.

Nu am mai stat pe gând și am stabilit un interviu cu doamna Enache Georgiana - managera Alma Parchet.

 

Doamnă, suntem hotărâți să ne schimbăm pardoseala, dar întrebările noastre către dumneavosatră sunt de ordinul miilor! 

 

De ce Alma Parchet?

 

„- Bună întrebare! 

  Parchetul este prima mobilă în casă, iar Alma Parchet extinde conceptul pornind de la această afirmație. El este temelia amenajării interioare. Astfel, gama de parchet din lemn, în special de lux, este o opțiune de durabilitate, de confort și emoție. 

Alma Parchet și-a făcut o misiune și această misiune este să aducă în casele românilor cele mai bune și durabile pardoseli, ca un însemn al respectului pentru ambientul în care fiecare își duce viața. 

Până la urmă, fiecare român merită tot ceea ce este mai bun!”

 

Știu că Alma Parchet este frunizor de pardoseli de calitate superioară, clasice sau inovatoare, precum: 


- parchet din lemn masiv autohton și exotic;

- parchet stratificat (dublu sau triplustratificat);

- pardoseli SPC;

- deck-ing din lemn exotic.




 

Care este diferența pe care o aduce Alma Parchet pe piața competitoare?

 

„- Diferența în serviciile Alma Parchet o reprezintă consultanța. Fiecare client este ghidat să aleagă parchetul cel mai potrivit proiectului său de amenajare interioară sau exterioară (în cazul deck-ingului).

Obiectivul nostru este ca fiecare proiect implementat să corespundă exigențelor dumneavoastră. 

Echipa noastră este formată din profesioniști cu experiență, capabili să abordeze fiecare lucrare cu seriozitate, promptitudine, atenție la detaliu și responsabilitate.”

 

Ce să alegem?  Parchet din lemn masiv sau stratificat?

 

„- Trebuie să știi de la început că investiția în parchet o faci o dată. Așa că te asiguri că acesta îndeplinește toate condițiile pentru a fi un produs de calitate superioară. De aici rezultă că aveți nevoie de o podea durabilă.

Ca să răspund cât mai exact la întrebare, puteți alege la fel de bine parchet din lemn masiv sau stratificat, contează foarte mult unde montați pardoseala, ce sistem de încălzire aveți în casă, ce buget sau chiar ce așteptări aveți de la podeaua voastră.

Ambele pot fi recondiționate dacă au grosimea potrivită. Atât parchetul din lemn masiv, cât și cel stratificat pot fi gata finisate, să poată fii montate repede sau puteți voi să îi dați culoarea, baițul sau finisajul pe care îl doriți. În funcție de cât din suprafață va ocupa parchetul, acesta se va îmbina cu toate celelalte elemente pentru a reda sentimentul de „acasă”.”




 

De ce nu un parchet ieftin din lemn?

 

„- Păi în momentul de față, voi ați venit la mine pentru că doriți să vă schimbați pardoseala.”

  

De ce o faceți?

 

„- Parchetul nostru s-a umflat, în unele locuri are goluri pe care le simți atunci când calci, finisajele nu mai sunt deloc ceea ce erau, ne-a agățat șosetele și cel puțin mie mi-a agățat mulți ciorapi, iar eu una obișnuiesc să umblu desculță prin casă!

 

- După cum ziceam mai sus, vrei durabilitate, aspect, plus îl alegi o dată tocmai să nu trebuiască să faci o altă cheltuială pentru a schimba pardoseala.

Cu alte cuvinte, un parchet din lemn ieftin este foarte posibil să se umfle în timp, să se exfolieze, să se tocească sau să își piardă culoarea.” 

 

Esența lemnoasă poate vorbi despre personalitatea noastră?

 

„- Bineînțeles, este indicat să alegi mai întâi esența lemnoasă tocmai pentru a vorbi despre personalitate sau despre lucrurile la care aspiri. 

Parchetul din lemn masiv poate să fie din: stejar, nuc, fag, cireș, mesteacăn sau mai rar, din salcâm. Este considerat a fi cel mai bun tip de parchet de pe piața autohtonă și se caracterizează prin duritate, durabilitate și, de ce să nu spunem, prin raritate. Dar esența nobilă are caracter, așa cum oamenii au, asemeni copacilor. Nu degeaba se spune despre un pui de om că a crescut precum un stejar.”


Cum trebuie să fie mediul în care montăm parchetul din lemn masiv sau stratificat? Putem să-l montăm în locuri unde avem umiditate?

 

„- Parchetul din lemn stratificat este recomandat mai mult pentru zone cu umiditate mai mare sau în zone cu temperaturi mereu în schimbare, datorită straturilor multiple din care este alcătuit.

 Parchetul din lemn masiv prezintă o rezistență la uzură mai mare și permite rașchetarea, recondiționarea și refinisarea acestuia ori de câte ori este nevoie. Rezistența parchetului din lemn masiv la schimbările de umiditate și temperatură este dată de specia de lemn din care este fabricat și de raportul dimensional dintre lățime și grosime.”




 

Sfatul dumneavoastră, pentru noi, care ar fi?

 

„- Să luați ce este mai bun pentru voi! Analizați tot, începând de la calitate, culoare, rezistență, durabilitate și chiar diferența de clasă între cele două tipuri de parchet. 

 Parchetul din lemn stratificat este bine de montat peste sisteme de încălzire în pardoseală, rezistent la umiditate, trafic, uzură, este durabil și are garanție pe viață.

Indiferent dacă este vorba despre parchet din lemn masiv sau de parchet stratificat, alegerea lemnului crește valoarea locuinței.

 Sunt conștientă că vă pasă de costuri, dar există o vorbă la români: „Tu faci banii!”... și cam așa și este! Această investiție o faci să se bucure și nepoții de ea, este o investiție pe viață nu pe un termen limitat!”


Vă mulțumim pentru explicațiile date. Plecăm de la dumneavoastră cu lecțiile notate și deja știm pe ce tip de parchet ne vom axa și ceea ce vom alege!

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.


xoxo jolly 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Comentarii