Curățenia WOW - Kärcher vine în ajutor!

         




            Primăvara a venit, mărțișorul este pregătit, miresmele îmbătătoare de la floricelele prevestitoare se simt peste tot! Ca să nu o mai lungesc am ceva să vă povestesc! 

        Deși totul este ca un basm, în mintea tuturor gospodinelor își face loc un gând „nebun” și anume curățenia de primăvară. Așa că m-am gândit să vin cu unele idei inovatoare pentru a ușura acest „procedeu primăvăratic”.


         Tehnologia inovatoare de la Kärcher!

       Curățenia de primăvară nu contribuie doar la împrospătarea casei, dar și la păstrarea unei stări de sănătate bune pentru toți locuitorii ei.

        Chiar dacă la prima vedere pare o operațiune complicată, totul devine ușor cu Kärcher.

         Să facem o mică listă pentru abordarea acestei operațiuni:

-    una din etape ar trebui să înceapă cu curățarea echipamentelor și creșterea eficienței lor energetice - praful este atras de câmpul electromagnetic emis de curentul electric, de aceea întâlnești foarte des șomoioage în jurul prizelor sau a cablurilor.  Așadar: șterge becurile, verifică aerul condiționat, schimbă filtrele, șterge cablurile și igienizează electrocasnicele din casă.

-   a doua etapă ar trebui să înceapă cu curățarea în profunzime a locuinței sau mai bine zis curățenia care contează. Asigură-te că ai toate instrumentele la îndemână și că folosești cele mai bune produse pentru a-ți igieniza casa. Înainte de a aspira covoarele și canapelele, dă jos perdelele și draperiile, curăță geamurile și pervazurile. După, aspiră bine tavanul, pereții, tablourile, covoarele și canapelele, chiar și în locurile mai puțin accesibile, cu ajutorul aspiratorului cu spălare de la Kärcher

        Cu ajutorul Kärcher  totul devine atât de ușor, iar dacă curățenia o faci temeinic și o începi ca la carte de sus în jos totul iese perfect.


- o a treia etapă și spun eu că și ultima, ar trebui să fie aerisirea casei.

        Desigur, atunci când faci curat lași geamurile deschise, dar după ce termini treaba nu trebuie închise imediat ci mai trebuie lăsate cel puțin 15 minute pentru ca locuința să se aerisească după ce ai folosit și produse de curățenie.

       


Care sunt beneficiile curățeniei de primăvară?        


        Recunosc, procesul în sine nu este unul prea plăcut și ai prefera să faci orice altceva, însă curățenia de primăvară îți aduce, de fapt, o mulțime de beneficii fizice și mentale, demonstrate de-a lungul timpului de mai multe studii. Am să enumăr câteva avantaje pe care le ai atunci când dai „o nouă față” locuinței tale:

- ordinea reduce efectele stresului  - „ o cercetare publicată în The British Journal of Sports Medicine arată că 20 de minute de exerciții fizice intense pe zi, de la a face ordine în casă până la jogging, joacă un rol important în diminuarea efectelor stresului și reducerea riscului apariției stărilor de anxietate și depresie.” Practic, o casă dezordonată, în care totul îți dă senzația de aglomerat, de sufocare, îți poate crea un disconfort psihic.

- curățenia te ajută să respiri un aer mai curat - mai ales dacă ai o predispoziție la dezvoltarea alergiilor sau dacă ai anumite afecțiuni medicale, cum sunt astmul sau bronșita, este esențial ca aerul din locuința ta să fie unul cât mai curat.

- o casă curată îți dă energie pozitivă - „un studiu realizat de Society for Personality and Social Psychology a demonstrat ca persoanele care percep casa în care stau ca fiind un mediu stresant, pentru că nu este ordine și curățenie, sunt mai predispuse la stări depresive, decât cele care regăsesc în locuință un loc aerisit, care miroase bine și care le dă senzația de proaspăt.”

- faci sport, fără să-ți dai seama - unul din avantajele curățeniei de primăvară, evidențiat de cercetătorii de la Universitatea din Indiana, este că atunci când igienizezi locuința, faci sport, fără să-ți dai seama.

- igienizarea casei este un proces în care este implicată toată familia - curățenia întregii case nu este musai să „cadă” pe umerii unui singur om. Implicarea tuturor membrilor familiei are avantajul ca tot procesul să dureze mai puțin și, apoi, fiecare va avea satisfacția că a contribuit cumva la crearea unei atmosfere plăcute în casă.

- curățenia de primăvară este o bună ocazie de a stabili noi obiceiuri casnice - odată ce începi curățenia de primăvară și constați că nu mai termini odată cu spălatul geamurilor, aspiratul, aranjatul hainelor în dulapuri și dressinguri sau igienizarea întregii case, este bine să te gândești la o soluție eficientă, pentru ca data viitoare toată treaba să fie și mai ușoară, cum ar fi ca o dată la două chiar trei zile, să acorzi 15 minute curățeniei anumitor colțuri/dulapuri din casă.



Acest articol „primăvăratic” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.


xoxo jolly 


Comentarii