Sângele din cordonul ombilical - „aurul roșu” al tratamentelor!

 



            De ce sângele de cordon ombilical?


Sângele ombilical este o sursă valoroasă de celule stem tinere, nașterea fiind unicul moment în care acesta poate fi recoltat.

         Sângele din cordonul ombilical este de obicei colectat după ce copilul este născut și cordonul este tăiat, procedura aceasta fiind sigură pentru mamă și bebeluș. Celulele din sânge de cordon ombilical pot fi colectate din placentă și stocate, pentru utilizarea ulterioară, în băncile de sânge din cordonul ombilical pentru terapii celulare sau transplant de celule stem din sânge. 

        Cercetările au arătat că celulele din sânge de cordon ombilical pot ajuta la reducerea inflamației și pot ajuta la repararea zonelor cerebrale deteriorate.

            În lipsa recoltării la naștere a produselor biologice disponibile, o sursă importantă de sănătate ajunge, pe românește, la gunoi.



          Sângele din cordonul ombilical este util deoarece este o sursă de celule stem care se formează în celulele sanguine. El poate fi utilizat pentru transplant la persoanele care au nevoie de regenerare.

         De exemplu, la mulți oameni cu cancer, boala se găsește în celulele sanguine. Chimioterapia, distruge atât celulele canceroase cât și celulele stem sănătoase, care formează sânge. Teoretic cât și practic chimioterapia distruge toate celulele reproductive din corp. Celulele stem, prelevate din cordonul ombilical, pot ajuta la regenerarea celulelor sanguine sănătoase după chimioterpie.

        


 

                  Ca să fiu mai explicită, zilele trecute am citit un articol despre tratamentul cu celule stem proprii din sângele placentar la un băiețel Alex care era în luptă cu paralizia cerebrală.  Alex s-a născut sănătos, dar la câteva luni de la naștere, în timp ce își servea masa de seară, a început să plângă, să vomite, a aspirat voma în plămâni și a intrat în stop cardio-respirator. Potrivit doctorilor, acesta era cu o leziune hipoxic ischemică a creierului, mai exact, era într-o stare comparabilă cu coma. Așa că, pentru Alex, a fost recomandată  terapia cu propriile celule stem din sângele placentar.

        



            „Fake”- mituri despre celulele stem!


        Sunt mulți „așa ziși specialiști” care afirmă că celulele stem sunt adăugate în suplimente. Total și inecontestabil „fake”!

        „Una din afirmațiile false ar fi: suplimentele de placentă animală conțin celule stem vii. 

        Celulele stem sunt celule care se pot diviza și diferenția într-o gamă diversă de tipuri de celule specializate. Aceste celule sunt prezente la oameni, animale sau plante.

        Afirmațiile că suplimentele de placentă orală comercializate în prezent conțin celule stem vii sunt false și nu sunt plauzibile științific.

        O altă afirmație falsă ar fi că: celulele stem pot regenera celule noi, sănătoase. Pentru ca celulele stem să regenereze celule sănătoase pentru a în locui pe cele bolnave, acestea ar trebui să fie transplantate direct la pacienți. Majoritatea acestor medicamente regenerative se află încă în fază experimentală. În plus, celulele stem utilizate în astfel de scopuri trebuie obținute de la pacientul însuși sau de la alți donatori umani.

        O a treia afirmație falsă ar fi că: celulele stem pot preveni și trata boli și afecțiuni medicale. Nu există studii clinice publicate sau dovezi științifice conform cărora suplimentele de sănătate care conțin celule stem să poată preveni sau trata afecțiuni medicale precum cancerul și diabetul.”

sursă preluată: https://www.hsa.gov.sg/consumer-safety/articles/false-and-misleading-stem-cell-claims-made-on-supplements

    



           

        Placentophagia: este actul de a consuma parțial sau în totalitate placenta după naștere la mamifere. 

        Beneficii și trenduri:

        Există numeroase beneficii ipotetice ale practicii placentophagiei. Multe din aceste beneficii propuse au fost respinse prin intermediul unui studiu stiințific.

        Ele ar fi: sațierea, curăță și protejează să nu fie atacate mamele după naștere, crește pragul toleranței la durerea de după naștere.

        Placentophagia la oameni: cei care susțin placentophagia la oameni cred că consumul de placentă previne depresia postpartum și alte complicații ale sarcinii.



           Probe utilizate în România: „Testările efectuate la Institutul Clinic Fundeni au confirmat calitatea foarte bună a grefei de sânge cordonal fraternal, atât din punct de vedere al numărului de celule stem disponibile cât și al viabilității acestora, fiind argumente majore în decizia de utilizare a grefei pentru transplant.”

        Acest articol „Ombilical” a fost scris pentru SuperBlog 2020.

xoxo jolly



        

    

          

        









Comentarii