Treceți la conținutul principal

Pune STOP cu Medicale-Shop.ro!

 



        Doar când ești în „pandemie” dai importanță curățeniei din spațiile publice interioare?

        Atunci când „calci” într-un spital, o clinică privată, într-un salon de înfrumusețare oare îți trece „prin colțișorul minții” dacă sunt respectate normele de igienă?

        Nu trebuie să fii în  „pandemie” ca să sporești vigilența în ceea ce privește igiena spațiilor publice interioare, ci și în afara „pandemiei”,  încă de pe vremea când mergeai fără mască la salon ca să îți „tragi” o coafură nouă și erai atent/ă la modul de sterilizare a obiectelor cu care urma „să îți opereze podoaba capilară”. Apoi la manichiură te uitai cum arată ustensilele manichiuristei, dacă sunt sterile sau dacă oja pe care o folosește are lipită o dată de la ziua desfacerii recipientului, dacă masa este sterilizată, dacă efectiv ți se atrage atenția să te speli pe mâini înainte de a începe „operațiunea-manichiura”. La cosmetică, dacă cosmeticiana îți înlocuiește consumabilele de hârtie (adică cearceaful de hârtie de pe patul cosmetic), dacă își spală mâinile și le dezinfectează după clienta pe care a avut-o înainte, dacă ustensilele sunt sterile, dacă, dacă și iar dacă...

 Igiena, dezinfectarea, sunt lucruri esențiale aplicate în rutina zilnică. NU trebuie ignorate, NU trebuie amânate, NU trebuie privite ca pe o glumă!

       Medicale-shop.ro asigură consumabile medicale pentru menținerea igienei în spații publice precum unități medicale (clinici, cabinete, spitale, ambulanțe, etc.), centre de fitness și/sau SPA, saloane de înfrumusețare, masaj, etc.

        


        Am atașat mai sus un filmuleț în care ni se explică pas cu pas tot ceea ce trebuie să se întâmple într-un salon de înfrumusețare cand vine vorba de curățenie și dezinfectare. 


        Cum se poate menține igiena chiar și în spațiile publice interioare? Sfaturi și idei:

        
      Igiena corespunzătoare se poate menține foarte ușor dacă sunt respectate câteva măsuri simple și eficiente. Cea mai ușoară și rapidă metodă este spălarea atentă a mâinilor cu apă și săpun. Nu contează forma în care este săpunul (solid, lichid, spumă), rezultatul este garantat. Pe lângă spălarea atentă a mâinilor, putem lua în considerare mai multe măsuri care ne ajută să ne păstrăm sănătatea și igiena în cele mai bune condiții, cum ar fi dezinfectanții pentru mâini pe care îi găsim acum oriunde și la intrarea în orice instituție publică.  
        O altă metodă sigură și eficientă este reprezentată de purtarea unei măști de protecție, care ne protejează atât pe noi cât și pe cei cu care interacționăm. Aceasta ne ține la distanță de viruși și de microbi, mai ales în locurile publice interioare unde este aglomerat și cred eu că nici aerisirea nu este chiar corespunzătoare. Măștile sunt recomandate ca o simplă barieră pentru a preveni răspândirea virușilor, mai ales atunci când o persoană tușește sau strănută.




        

        De ce este important să ne igienizăm mâinile cât mai des?


        Telefoanele, clanțele ușilor, mesele, afișajele tactile, suprafețele din spațiile publice interioare, mijloacele de transport în comun sunt terenuri ideale de reproducere pentru bacterii.  Astfel, ca rezultat, de fiecare dată când folosim telefoanele, strângem mâna cuiva, deschidem o ușă, plătim și primim rest în bancnote, precum și multe alte activități, acumulăm bacterii pe mâini pe care apoi le transferăm pe toate celelalte suprafețe pe care le atingem sau cu care intrăm în contact, inclusiv corpul nostru (frecarea ochilor, atingerea nasului sau a gurii). Procedând astfel putem promova transmiterea a numeroase infecții.

        De aceea igienizarea atentă a mâinilor și a suprafețelor trebuie realizată constant cu produse de cea mai bună calitate, astfel încât virușii și bacteriile să nu aibă nici cea mai mică șansă de răspândire.

        Grija față de noi și față de apropiații noștri, dorința de a duce o viață sănătoasă, reprezintă principalii factori pe care trebuie să îi luăm în calcul în prevenirea infectării, în prevenirea bolilor. 

        Medicale-shop.ro ne „sare”  în ajutor pentru a preveni „dezastrele microbiene”.

        Acest articol „antibacterian” a fost scris pentru SuperBlog 2020.

xoxo jolly 


 




Comentarii