Războiul nevăzut CU ipocrizia  





   Ca să fiu mai explicită am să încep cu definiția ipocriziei :

Ipocrizia = este simularea unei virtuți sau a unei atitudini favorabile , ascunzând de fapt adevăratul caracter , mai ales cu privire la convingerile morale si religioase; prin urmare , într-un sens general , ipocrizia înseamnă disimulare , prefăcătorie sau falsitate . 





      Vorbind metaforic , fățărnicia unui fariseu/ipocrit este „ ca o ceapa ” iei o foaie , apare alta , mai iei o foaie , dai de alta

      „ Oamenii folosesc aceste așa-numite doctrine corecte pentru a se preface și a se prezenta frumos. Oriunde merg, lucrurile despre care vorbesc, lucrurile pe care le spun și comportamentul lor exterior par corecte și bune pentru ceilalți. Toate sunt în conformitate cu noțiunile și gusturile omului. În ochii altora, ei sunt cucernici și smeriți. Sunt răbdători, toleranți și iubitori față de alții. De fapt, totul este fals – totul este o prefăcătorie. La exterior, Îi sunt devotați lui Dumnezeu, dar, în spatele scenei, tot ceea ce fac este de mântuială. La suprafață, ei au renunțat la familie și carieră, lucrează din greu și se sacrifică, dar, de fapt, profită în secret de Biserică și îi fură ofrandele! Tot ceea ce dezvăluie la exterior, tot comportamentul lor este fals! Acesta este sensul cuvintelor „fariseu ipocrit”. De unde vin acești oameni, „fariseii”? Apar ei oare printre necredincioși? Cu toții apar printre credincioși. De ce devin astfel acești credincioși? Oare cuvintele lui Dumnezeu i-au făcut astfel? Motivul pentru care devin astfel este mai ales faptul că au ales calea greșită. Ei consideră cuvintele lui Dumnezeu un instrument cu care se înarmează; ei se înarmează cu aceste cuvinte și le tratează ca pe o sursă de venit pentru a-și asigura traiul, pentru a câștiga ceva cu eforturi minime. Nu fac decât să predice doctrine religioase și nu au urmat niciodată calea lui Dumnezeu. Așa-zisul lor comportament bun și așa-zisa lor conduită bună, puținul acela la care au renunțat și pentru care s-au sacrificat este în totalitate forțat; totul este un teatru pe care îl joacă. Sunt în întregime falși; totul este o prefăcătorie. ”

     Nu că vreau să dau „ exemple ” , dar  cunosc pe cineva , care cunoaște pe cineva , care mai cunoaște pe cineva și tot așa ... v-ați prins ? hahahaha și totuși există „ cineva ” care  se da smerit (din câte știu eu smerenia este atunci cand ești umil , cand ești lipsit de ego , atunci cand te vezi așa cum ești , să te vezi realist ) , dar care de fapt , vorba Apostolului Pavel „ fariseul apare în forma unui Înger de Lumină .”

     Intenția mea cu acest articol este de fapt sa vă „ ghidez ” atenția asupra persoanelor din jur .



xoxo jolly 




Comentarii

Unknown a spus…
Si sunt multi...ipocritii astia....
Jollysweet a spus…
no comment ... de fapt „ Boss , hai la Slujba !!!”